Being A Dane In Miami

 Jeg bliver tit nysgerrigt spurgt “what country are you from ? ” eller “habla espanol ?”.

Braziliansk eller russisk plejer at være første gæt af min nationalitet (Miami har et større community af russere og en befolkning af ca. 70% sydamerikanere).

Men lad mig sige, at det for mig er en utrolig positiv oplevelse, at være dansk i Miami/USA.

Stort set alle jeg møder bliver meget fascineret af, at jeg er dansk (det virker nærmest lidt eksotisk for dem), og vil gerne høre om Danmark, det danske velfærdssystem, alle Københavns cykelister og det at vi skulle være et af de lykkeliste folkefærd.

Den store generelle opfattelse er, at Danmark er ‘such a lovely country’.

Få andre (et par sydamerikanere jeg har mødt), får et mere uforstående udtryk i ansigtet og det er klart, at de ikke helt er med på hvad Danmark er.

Jeg vil sige, at jeg altid har følt mig velkommen her samt følt at jeg passede godt ind. Jeg er altid blevet mødt med nysgerrighed, åbenhed og accept.

I det hele taget finder jeg amerikanere og sydamerikanere meget udadvendte og speciel her i Miami er min erfaring, at folk er meget varme og imødekommende (jeg elsker præget fra den latinamerikanske kultur! ).

Desuden er det dog helt normal høflighed her, at bruge titlerne Sir, Ma’am, and Miss, når du taler til fremmede i butikker osv..

Jeg kan huske, at noget af det der overraskede mig mest under mine første besøg herovre var hvor casual rigtig mange folk går klædt i dagligdagen (selvfølgeligt afhængigt af job og byområde) – I de fleste supermarkeder møder du altid folk i træningstøj og andre super relaxed outfits. Naturligvis finder man også de meget dressed ladies udstyret med Chanel perlekælder og 5inch stillitos – det er en interessant konstant.

Jeg er vild med at USA er en nation af immigranter og bygger på værdier som ‘all is equal’- ‘all is unique’, ‘everything is possible’ – her er ingen jante lov, men tilgengæld en stor trang til at vise sin uniqueness (be #1 mentality) – feel free to wave your freak flag high !

  Vil ellers sige at folks åbenhed og ligefremhed er noget af det, som jeg er mest vild med herfra (ud over klimaet selvfølgeligt 🙂 ).

xo

Skrevet af

Hi, I'm Mimi, the author and creator of My Favorite Things and My Miami Life- two lifestyle blogs I started to share my passion for beauty, style and magical places as well as tips about Miami.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s