Belize – Adventurous mood

Når vi cruiser, er det altid spændende, at vågne op til en ny havn, et nyt land og til de nye oplevelser, der er i vente.

I morges vågnede vi til en smuk solopgang over havet ud for Belize – vi var oppe kl. 6, pga. vores tour startede kl. 7.

Her i Belize er der mange spændende ting at opleve bl.a. Maya ruiner, katamaran tur og underjordiske grotter.

Vores valg blev turen cave tubing/ zip line adventure.

Det skal siges, at vi var lidt bekymret for hvordan vejret ville være, da vi desværre havde en noget våd dag i Honduras med kun lidt sol.

Stadig var der meget smukt !

Vores Belize tur startede med en 25mins bådtur med flot morgensol fra vores skib og ind til havneområdet (mange havne er for små til at Cruise skibene kan ligge til og de benytter derfor tender ships som transport).

wp-1482415863621.png

Ved kajen fandt vi hurtigt vores humørbombe af guide og blev kørt ca en time ind i landet til vores regnskov explorer destination.

Vores guide gav os lidt facts om Belize på vejen, som var interessant :
Belize er en gammel engelsk koloni, og er det eneste land i Sydamerika, hvor det officielle sprog er engelsk. Dronning Elisabeths portræt pryder desuden alle deres seddeler og mønter. Der er ingen strande i Belize, pga. landet faktisk ligger under sea-level. En anden sjov fact er at alle fra Belize, kan blive behandlet på et hospital for 1$.

Da vi kom frem, begyndte det at regne stort set med det samme. Men vi blev heldigvis hurtigt udstyret med hjelm med lys i, redningsvest og en stor badering og begyndte så vores flydende eventyr igennem de fantastisk smukke og majestætiske drypstenshuler gemt under jordens overflade – de større rum i hulerne havde højt til loftet og vandet er dybt, så du kun kan bunde få steder.

Hulerne gav en hel katedral feeling med deres lange og høje smukke og glitrende formateringer. Woaw.

For os var en fascinerende oplevelse, at flyde igennem mørket med vores lille gruppe og det var desuden en skøn måde, at glemme regnen på.

Solen vandt heldigvis frem til vi kom ud og begynde zipline eventyret. Det skal siges, at jeg en smule højde skræk, så er faktisk stolt over, at jeg kastede mig ud i det og overvandt frygten – det var ærligt en sjov oplevelse, at flyve igennem den tætte regnskov !

(ja så glad ser man ud efter cave tubing og et zipeline adventure)

Bagefter fik vi serveret en traditionel Belizean food – coconut rice with beans, chicken and coleslaw. Fantastisk dag men det var rart, at komme ud af regnskoven, som var meget levende, mudret og våd.

Vi gik en hurtig tur i byen omkring havnen, da vi kom tilbage. Mange lever fra dag til dag her, det kan tydeligt ses og mærkes (mange prøvede at sælge os ting og vi oplevede også en mindre dreng der prøvede, at husle os for en ekstra dollar). Det chokerede mig lidt, hvor mange der lå beskidte i laset tøj på gaden og at det virkede til alle synes, at det var helt normalt.

Det fik virkeligt tanker i gang omkring, hvor priviligeret vi her og hvor meget vi har som ville være den største luksus for dem.

Der er meget at være taknemmelig over, men samtidig er det forfærdeligt, at se andre mennesker leve med så få mulighed for et bedre liv.

xo

(delayed post – grundet det ekstremt slow cruise internet)

Skrevet af

Hi, I'm Mimi, the author and creator of My Favorite Things and My Miami Life- two lifestyle blogs I started to share my passion for beauty, style and magical places as well as tips about Miami.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s